dinsdag 18 november 2014

Word nu een succesvolle zwemmer!

Zwemmen betreft een bekwaamheid waar je een levenlang plezier aan hebt. Tijdens een hete zomer kun je lekker afkoelen in het verse, koude zeewater of wanneer er iemand gered moet worden in het water, kun jij diegene redden door de rugslag. Maar meestal is zwemmen gewoon een erg leuke manier om in shape en gezond te blijven.
Mocht je nog niet zo bekend zijn met de verschillende zwemslagen en een beginner zijn in zwemmersland, dan bij je bij zwemschool SwimBee aan het goede adres. Lees onderstaande tips goed door, want wij geven wat basistips die iedereen moet weten.
Allereerst, ga naar de dichtstbijzijnde sportwinkel en koop een zwembril. Op het eerste gezicht lijkt een bril niet zo noodzakelijk, maar dat is het stiekem wel! Een zwembril is essentiël voor deze watersport aangezien de bril water uit je ogen houdt en zorgt dat je onder water kan kijken.
Zorg daarna dat je dicht bij de zwembadrand blijft. Zo leer je de eerste zwemmers skills in een veilige omgeving. Ook kan zo mogelijk watervrees aangepakt worden. Door oefeningen te doen dicht bij de rand, kan het vertrouwen met en zelfredzaamheid in het water vergroot worden. Oefening baart immers kunst!
Ademhalingstechnieken zijn ook een belangrijk en zeer essentieel onderdeel van zwemmen. Veel mensen maken bij het zwemmen een grove ademhalingsfout; zij stoppen met ademhalen op het moment dat zij onder water zijn. Bij zwemmen is het juist erg belangrijk dat je de momenten onder water gebruikt om uit te ademhalen. Eenmaal boven water is het belangrijk dat je weer in ademt. Deze techniek zorgt ervoor dat je ontspannen zwemt.
Een ander belangrijk kenmerk van zwemmen is het behouden van een goede lichaamshouding. Veel mensen vergeten hun lijf op de juiste manier te balanceren. Een goede balans zorgt voor een snelle en efficiente zwemslag. Daarnaast moet men het hoofd in het water houden. Veel mensen houden het hoofd omhoog zodat ze zien wat er voor hun gebeurd. Het is juist erg belangrijk om je hoofd onder water te houden en enkel alleen om hoog te komen en te kijken als je ademhaalt.
Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er vijf basis slagen zijn, namelijk de vlinderslag, zijslag, schoolslag, rugslag en de borst crawl. Al deze slagen zijn erg bekend binnen het wedstrijdzwemmen, maar ook tijdens de recreatieve uurtjes worden deze slagen veelvoudig gebruikt. 
De borstcrawl is vaak de favoriete stijl om te zwemmen. Deze slag zorgt voor de snelste beweging in het water, terwijl je het lichaam traint op alle mogelijke manieren. Eén voor één beweeg je de armen voor je in het water, terwijl je voeten het lichaam verder voortstuwen.
De schoolslag is de eerste slag die men geleerd krijgt als beginner in het zwembad. Bij deze slag houdt je beide armen samen onder water aan de voorkant van je lichaam. De zwemmer beweegt zichzelf voort door Zwemles rotterdam met de armen halve cirkelvormige arm bewegingen te maken. Wanneer de armen de cirkel vormen, maken de benen eenzelfde beweging.
Natuurlijk kun je ook zwemmen op je rug in plaats van op je buik. Ook hier beweeg je één voor één je armen in het water. Terwijl de armen omstebeurt langs het hoofd worden gegooid, maken de benen een schopende beweging, waardoor het lichaam naarvoren geduwd wordt.

Hopelijk hebben wij u niet afgeschrikt met al deze informatie, maar kijkt u er vooral erg naar uit om het water in te gaan en een nieuw record neer te zetten. Mocht u het even niet meer weten, dan kunt u te allen tijde meer zwem informatie vinden op de website van zwemschool SwimBee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten