zondag 9 november 2014

Ook uw zwembad verdient een goede poetsbeurt!

Het is al vaker gezegd en niets is minder waar: zwemmen is een zeer gezonde en voordelige activiteit voor uw lijf. Zwemmen is namelijk één van de weinige sporten waarbij een beroep wordt gedaan op alle lichaamsspieren. Ofwel uw hele lijf komt aan bod tijdens deze workout. Zelfs met twee sessies per week kunt u het lijf krijgen waar u van droomt! Maar zwemmen doet nog veel meer goeds. Denk maar aan de gezonde glans op uw wangen of de frisse geest na een goede sessie baantjes trekken. Of u nu regelmatig zwemt in een recreatief zwembad of de gelukkige eigenaar bent van uw eigen bad, het is belangrijk dat een zwembad goed onderhouden wordt zodat het zwembad bacterie- en schimmelvrij blijft. Dat is wel zo fijn, want dan kunt u zorgeloos aan uw lijf en gezondheid werken in het water. Moet uw zwembad schoongemaakt worden, maar beschikt u niet over zwembad onderhoudspullen? Hieronder leggen wij uit hoe dat schoonmaken precies moet zonder onderhoud sets en producten.

Zwemschool SwimBee
Haal het water uit het zwembad
Voordat u de stoute gele rubberen handschoenen aantrekt om te schrobben, vergeet vooral niet om al het water uit het zwembad te halen. Wat moet er nog meer voor deze missie klaarstaan? Rubberen handschoenen en laarzen, emmer met chloor verdunt met water, grote schoonmaakborstel en uw tuinslang gekoppeld aan de watertoevoer.
Trek schoonmaakkleding aan
Het zwembad is leeg en u staat er naast, klaar voor actie! Maar heeft u wel de juiste kleding aan? Indien u een zwembad schoonmaakt is het van belang dat u minstens rubberen laarzen en handschoenen draagt. Dit voorkomt dat u uitglijdt of dat uw handen in aanraking komen met alle chemicaliën die het zwembad moeten desinfecteren.
Klaar voor de start? Go!
U staat in uw schoonmaakkleding in een leeg zwembad. U kijkt naar de wanden en ziet aardig wat viezigheid. Aangezien u niet beschikt over onderhoud producten, maakt u gebruik van een emmer en een grote schoonmaakborstel. Let op: zorg dat u rubberen handschoenen draagt. Naast u staat de grote emmer met chloor en water. Doe de borstel in de emmer en plaats de borstel op de zwembadwand. Maak langzame Zwemles rotterdam doch krachtige bewegingen over de wand. Herhaal dit op alle wanden en als laatste op de zwembadvloer.
Spuit al het vuil weg!
Uw armen hebben een goede workout gehad door al het schrobben. U heeft de wanden en zwembadvloer geheel afgeschrobd. Het enige wat nu nog rest is het zwembad volledig schoonspuiten met water zodat alle viezigheid en bacteriën wegspoelen. Let op: dit is een erg leuke activiteit om te doen met de hele familie mits iedereen goed gekleed is tegen de chloor. Nadat alle wanden en de zwembadvloer is schoongespoten door het water uit de tuinslang, is het zwembad opnieuw vol laten lopen met water. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten